Kérj

Céges rendezvény ötletek

Egy céges rendezvény megszervezése egy elég hosszú, és mindenesetre bonyolult feladat azok számára, akik nem erre szakosodtak.

Figyelnünk kell a megfelelő helyszínre, meg kell szerveznünk a jobbnál jobb programokat úgy, hogy közben próbálunk mindenki kedvére tenni.

Ebben a bejegyzésben megpróbálunk néhány ötletet adni, ha éppen egy céges rendezvény megszervezése előtt állunk.

  • A cél meghatározása

 Fontos, hogy először alaposan gondoljuk át, mi is valójában a célunk a rendezvénnyel. Határozzuk meg a rendezvény valódi okát, például csapatépítő esemény, esetleg egy évforduló alkalmával rendezzük meg az eseményt? Ha ez megvolt, a konkrét cél köré építsük fel akár programokkal, játékokkal, vagy helyszínekkel.

  • A közönség körülírása

 Kik lesznek valójában a vendégek? Leendő vagy meglévő üzletpartnerek, esetleg idősebb vagy fiatalabb társaságnak szervezzük a céges rendezvényt? Ehhez valamennyire ismerni kell az ízlésüket, és ehhez válasszunk megfelelő programtípust, amely garantáltan le fogja nyűgözni őket.

  • A programok kiválasztása

 Ha megvolt a vendégkör felderítése, valószínűleg ez már könnyebb lesz. Elhívhatunk akár egy céges rendezvényre egy Dj-t is, aki az egész esemény alatt jelen van, és összeválogatja az alkalomhoz illő zenéket. 

Hívhatunk esetleg énekeseket, együtteseket, bár nem feltételül biztos, hogy szükségünk lehet egy nagyon drága, ismertebb előadóra. Ez csupán a rendezvény tematikájától függ.

Céges rendezvényekre népszerű program ezek mellet a stand up műsorok, ahol a fellépők nagyjából 1 órás műsort vállalnak. Egyéni esetekben akár kérhetünk olyan humoristát is, akik egy személyre szabott műsorral kedveskednek számunkra.

  • Ne legyen túl sok program összezsúfolva

 A hallgatóság figyelmét maximum 1-1 órára lehet lekötni különböző programokkal. Adjunk teret a közös csevegésnek, és iszogatásnak. Készíts egy rövid forgatókönyvet, mely alapján fog működni az egész rendezvény. Programok mellett ilyenkor is népszerű választás akár egy Dj, akik a rendezvény alatt megállás nélkül játsszák a jobbnál jobb zenéket.

  • Alapvető szabályok összeírása

 Itt beszélhetünk akár a közreműködőkkel kapcsolatban a lemondási feltételekről, a kép- és videó anyag megfelelő felhasználása, illetve a szolgáltatások írásban lefoglalása. Ha szabadtéri rendezvényt szervezünk, például egy póthelyszínt is érdemes bebiztosítani, rossz idő esetén. 

 

Fontos, hogy a rendezvény szervezés alkalmával ne magunkat helyezzük előtérbe. Nem saját magunknak szervezzük az eseményt, így mindig a közönség érdekeit kell szem előtt tartani. Ha a céges rendezvényen különösebben nincsenek programok szervezve, egy rendezvény Dj-t mindenképpen érdemes elhívni, hogy fokozza a véges buli hangulatát. Tőlünk akár ingyenes árajánlatot is kérhet erre az alkalomra!