Kérj

Akár egy elegáns ügyféltalálkozóról, vagy egy csapatépítőről, esetleg egy több száz fős konferenciáról van szó, egy dolog biztosan egyezik az összes rendezvényben, mégpedig az hogy alapos utánajárást és körültekintést igényel. 

Elsősorban pontosítsuk, hogy milyen célból és nagyjából hány fős társaságnak lesz szervezve az esemény. Ez lehet helyszínként akár egy sportaréna, egy néhány napos wellness, esetleg egy finom vacsora. Ha ügyféltalálkozóra keresünk helyszínt, érdemesebb egy szolid programot szervezni, ilyen például egy ínyenc borvacsora, esetleg egy gálavacsora.

Előfordulhat, hogy üzleti partnereinkkel már jó viszonyt ápolunk, ilyen esetben már szervezhetünk egy nyitottabb, közvetlenebb eseményt is. Például ilyen egy bowling este, vagy egy mini teniszbajnokság.

Az időpontot mindig úgy válasszuk, hogy maradjon elég időnk az előkészületekre, a vendégek tájékoztatására, a rendezvény arculatának kialakítására, valamint a program leszervezésére.

Az időpont kiválasztásánál érdemes odafigyelni az esemény jellegére és a vendégek igényeire egyaránt.

Céges rendezvények esetében, ha tudjuk, kerüljük a szabadság időszakokat, amelynek főszezonja általában július és augusztus, valamint december második fele.

Fontos megjegyeznünk, ha a céges rendezvény egy barátibb bulinak is készül, ne felejtsük el az üzleti jellegét a rendezvénynek, hiszen a jelenlegi, illetve potenciális partnereinkről van szó. Az ültetési rendet gondosan dolgozzuk ki, a konferencia leszervezésekor pedig hívjunk el elismert, szakértő előadókat akár, akik valami pluszt adnak ehhez a rendezvényhez.