Kérj

Ha tudni szeretnéd, körülbelül milyen összeggel kell számolnotok, ha az esküvőtökre a zeneszolgáltatást esküvői Dj-re bízzátok, akkor olvassátok el az alábbi cikket.

Még az áraknál is fontosabb az a tény, hogy a tervezés során megtaláljátok a számotokra legideálisabb és legszimpatikusabb esküvői -és rendezvény Dj-t.

Ezt értsük úgy, hogy magas szinten otthon van azokban a zenei stílusokban, amelyet ti elképzeltetek a nagy a napra, illetve olyan megjelenéssel rendelkezik, ami passzol a stílusotokhoz.

Mindenképp fontos, hogy a nagy nap előtt ejtsünk egy személyes találkozót a kiválasztott esküvői Dj-vel, hiszen a legfontosabb, hogy szimpatikusak legyetek egymásnak.

Ebben az évben egy esküvői Dj ára körülbelül 60.000 és 350.000 forint körül mozog.  Ez természetesen függ a lemezlovas felszereltségétől és tapasztalatától. Viszont azért legyünk tisztában azzal, hogy 60.000 forintért sajnos nem sok mindent fogunk kapni, maximum egy kezdetleges hangtechnikával, youtube-ról zenélő Dj-t.  A felsőkategóriás dj-k pedig komoly fény és hangtechnika mellett video discot is képes csinálni, valamint a képeket általában LED tv-vel vetítik ki. 

Az esküvői Dj árát befolyásolhatja a dátumválasztás is. Minden évben akad 4-5 olyan dátum, amikor nagyon megugrik a kereslet, ami által a szolgáltatás ára is. Május vége, és a június eleji szombatok, illetve az augusztus 20 és szeptember eleji időszakok a legfelkapottabbak. 

Véleményem szerint 100.000 forint alatt nem érdemes Dj-t fogadunk a nagy napunkra, hiszen biztosan nem fogunk találni olyan lemezlovast, aki hivatásos, profi, rugalmas, és megfelelő hangtechnikával rendelkezik.

Egy profi esküvői Dj lehangosítja a polgári szertartás is, melynek költsége körülbelül 10.000- és 30.000 forint között van.

Érdemesebb egy lemezlovasra bízni a szertartás hangosítását, mert az esküvői helyszínek a legtöbb esetben 40.000- és 80.000 forintért vállalják amatőr technikával, hozzá nem ért emberek segítségével.

Mitől függhet egy esküvői Dj ára?

  • A helyszín meghatározó szerepet játszik ebben. Budapesten általában drágábban találunk esküvői Dj-t, mint vidéken.
  • Az időpont is befolyásolhatja azt, hogy egy lemezlovas mennyit kér el. Hétköznapokon általában olcsóbb, mint pénteken, szombaton, vagy vasárnap.
  • Függ emellett a technikától, azaz mire is van szükségünk. A buborékfújó gépek, a fénytechnikák, a LED-es színezések plusz költségeket vonnak maguk után általában.

Miért kerül ennyibe valójában egy esküvői DJ?

Ha csupán csak a Dj technikájának a költségét számoljuk ki, ami  lehet egy laptop és egy kontroller kombináció, vagy esetleg 2 darab profi média játszó és egy Dj keverő, ami használtan is minimum 400.000 forint használtan- újonnan viszont a duplája-, akkor kezdhetjük érteni , miért is kerül ennyibe. Itt még csak az alap kategóriáról beszélünk, viszont ha egy nívósabb eszközbe fektet bele az esküvői Dj, az belekerülhet 1,5 millió forintba is. Emellett mivel a lemezlovas viszi a fénytechnikát, a mikrofont és kábeleket is, az is bőven benne van körülbelül 300.000 forintba, és még az utazási költségét fel sem számoltuk.