Kérj

A ceremóniamester feladata nem csupán annyiból áll, hogy betoppan a templomi szertartás előtt fél órával, hanem a kezdetektől segít az esküvő forgatókönyvének, menetrendjének szakmai szemmel való elkészítésében. Ötletekkel és tippekkel segít tökéletessé tenni a pár terveit, úgy, hogy az a lehető legjobb és legszemélyesebb legyen.

 A közösen tervezett napirendet minden szolgáltatóval ismerteti, majd elvégzi a végső simításokat is, hogy valóban tökéletes legyen az összkép.

A ceremóniamester az esküvő házigazdája, így alkalomhoz illő, elegáns öltözetben fogadja a násznépet.

Fontos, hogy olyan ceremóniamestert válasszunk, akiről tudjuk, hogy számíthatunk a segítségére, valamint, hogy mindenki számára hasznos információkkal szolgál annak érdekében, hogy senki ne érezze magát elveszettnek egy percre sem.

Fogalmazhatunk úgy, hogy a ceremóniamester a vőfély egyik modernebb változata.

A vőféllyel ellentétben modern stílusban gondoskodik a vendégség hangulatáról. Fontos tudnunk, hogy a ceremóniamester kevésbé felel a vendégek szórakoztatásáért, hiszen ő inkább az események levezényléséért, valamint a násznép irányításáért felelős.

Az esküvői dj feladata egyszerűnek tűnhet, de egyáltalán nem az.

Az esküvő napján a násznép megérkezése előtt elkezdődnek a feladatai. A technika összeszerelése komoly szakmai felkészültséget igényel. A profibb esküvői dj szolgáltatáskor általában két fő érkezik, a lemezlovas és a hangtechnikus. Fontos, hogy az esküvői dj szolgáltatók is odafigyeljenek az öltözködésre. Nagy repertoárral kell rendelkezniük, a hatvanas évektől a mai rádiós slágerekig.

Alkalmazkodniuk kell a vendégek ízléséhez, valamint kiegészítik az eredeti zenei koncepciót a hangulatnak megfelelően. A menyasszonytáncot követően a szórakozásé a főszerep, így a lemezlovas nem állhat meg. Ilyenkor a fő feladata a hangulat szinten tartása, valamint a zenék megfelelő kiválasztása. A lemezlovasok mögött rengeteg munka és anyagi befektetés van, hiszen egy jó minőségű technika akár több millió forintba is kerülhet.

Napjainkban egyre többet hallhatunk arról, hogy esküvői dj és ceremóniamester egy szolgáltatáson belül megvalósulhat. 

 

Milyen előnyei vannak ennek?

Ebben a szolgáltatásban egyszerre tartják kézben a programok és a zenei világ irányítását. Csupán csak idők kérdése volt, hogy megszülessen ez a szolgáltatás, ahol két egymástól különböző szakma eggyé váljon.

  • A zenekaroktól eltérően nincs megállás, így a buli utolsó pillanatáig szólni fog a zene.
  • Így rendkívül kedvező áron juthatunk hozzá a szolgáltatáshoz, sokkal kevesebb utánajárást és szervezést igényel, hiszen egy szolgáltatáson belül valósul meg 2 emberre való feladat.

Viszont, ettől függetlenül nem biztos, hogy jó választásnak minősül, hiszen amikor a ceremóniamester egyben Dj is, felmerülhet az a probléma, hogy konferál, de nem informál.

Egyértelműen nincs erre ideje. Nem látjuk az egész esküvő alatt, hiszen konferálás közben is a pult mögül fog beszélni, így szinte lehetetlen a násznépet koordinálni. Másik probléma ezzel az, hogy bizony nem fog megjelenni egy külső helyszínen. Így, ha esetleg a programok más helyszínre vannak szervezve, ott nem tud ott lenni. Így nincs ki koordinálja az érkezést és indulást, röviden szólva nem fogja össze a napot, és nem vezeti le.

Pozitívumként ebben a szolgáltatásban maximum az olcsóságot lehet kiemelni, viszont pár tízezer forintot nem ér meg, hogy a nagy nap hangulata, szervezése odalegyen.