Kérj

Esküvői zenék 2019

Vannak jelentős mérföldkövek életünkben, mint például az esküvő. Mindenki számára különleges és emlékezetes, ezért is törekszünk minél felejthetetlenebbé tenni.

Egy rendezvény megszervezése rengeteg energiával és nem utolsó sorban idővel jár, ami a rohanó napjainkban mindenkinek talán a legértékesebb. Próbálunk tökéleteset alkotni, főleg ha éppen a nagy napról van szó. Minden apró részletet teljes odaadással és örlődéssel, rosszabb esetben feszülten és őrjöngve akarunk teljesíteni és hát miért lenne másképp ez a zene kiválasztásánál is?! Akármennyire is tűnik elhanyagolható tényezőnek, jelentősebb, mint sokan azt sejtenék.

Egy megfelelő zene megfelelő érzelmeket sugároz mind a részvekőkben, mind azokban akik életük legfontosabb napjára készülnek. A portálokon olvasgatva arra lehetünk figyelmesek, hogy egyre népszerűbb téma a modern esküvői zene, egyre több menyasszony egyre több kérdéssel, kéréssel fordul ” sorstársaihoz”. És, hogy mit is jelent ez a kifejezés? Talán mindent ami egyedi, mindent ami más és nem előforduló ezeken az összejöveteleken, talán épp az ellenkezőjét, és a manapság divatosnak vélt dalokat és szerzőket. Ezt mindeki döntse el maga.

Ha vissza tekintünk kicsit az időben, nincs ember akinek a házasságkötésről ne egy adott dallam jutna eszébe, ami nem más mint Mendelssohn Weeding March című szerzeménye. Kitűnő választás ez a klasszikus, de mi van akkor, ha az ember valami mást akar, másra vágyik? Valami másra, valami egyedibbre, meghatóbbra?! Szerencsére határ a csillagos ég. Napjainkban már sokkal, de sokkal szabadabb a világ, éppen ezért a legtöbben megpróbálják saját ízlésükre formálni a ceremónia menetét. Ha első körben nincs ötletünk, érdemes sorra venni kedvenc romantikus filmjeinket, hiszen ezekből rengeteg ötletet meríthetünk. Persze a legjobb, ha jelentést is tudunk társítani választásunkhoz, de ha ez nem lehetséges, elég ha a legszimpatikusabbra esik a választás.

Íme néhany tipp:

Nem biztos, hogy amit keres az ember az első lehetőség között lesz, sőt erre inkább mondhatjuk azt is, hogy elég elképzelhetetlen, így érdemes kutakodni még a kedvenc előadónknál, a valaha volt kedvenc számaink között, vagy egyszerűen csak a jelenleg felkapott énekeseknél:

Ami Ed Sheerant illeti, véleményem szerint a legtökéletesebb választás, hiszen nem csak modern, témába illő, de kellőképpen megható is. Rengeteg olyan slágerrel rendelkezik, ami alkalmas lehet, vagy csak megérintheti lelkünk azon részét, amit megkell.

Avril Lavigne szintén változatos zenéi közt bőven akad, ami célnak megfelelő.

Ellie Goulding csodálatos hangja a legerősebb személyiség szemét is könnybe lábasztja.

De ha még ez sem lenne elég, érdemes barátaink körében is érdeklődni, és nem utolsó sorban párunknál, hátha a megfejtés valaki más kezében lesz. Egy biztos. A youtube és az internet a barátunk, és aki időt, energiát nem sajnálva beleássa magát a keresésbe, az megfogja találni amit keres, még akkor is ha egyenlőre elképzelése sincs milyen témába szeretne haladni.

Három dalra lesz majd szükségünk. Mindenképpen kell egy bevonuló, egy kivonuló zene, valamint a szertartás középre egy halk háttérzene, hogy ne legyen halotti csönd. Az első számot kell nagyon eltalálni, mert akkor csattan a legnagyobbat, és az a csend nagyon megfogó tud lenni mielőtt a menyasszony bevonul élete legszebb sminkjével, frizurájával, virágcsokrával és ruhájával a násznép előtt. A vőlegény sötét öltönyében szinte csak kísérője e divatcsillagnak, aki már több hónapja fogyókúrázik, sportol, így csúcsformában van. A vőlegény büszke rá, most látja először menyasszonyi ruhájában, a szépségipar teljes hadrendjét felvonultató csapat által felkészítve aráját. Nagyon fontos, hogy nehogy a zenén bukjon meg ez a vizuális katarzis, tehát ezt a megjelenést kell még zenével felturbózni.

Rengeteg dologra kell összpontosítani egy esküvő leszervezésekor. Mindenkinek nagyon fontos, hogy klappoljon a dekoráció, a díszlet, a vacsora, a zenekar, a fotós és a vendégek is fantasztikusan érezzék magukat. Mégis sokszor hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a lényegről, magunkról. Ez az esemény rólunk szól, a mi életünket pecsételi meg, így minden körülmények között azt tartsuk szem előtt, hogy mi boldogok legyünk. Bizonyára a legtöbb embernek az egyik legfontosabb szempont a nagy napon a viselet. Mégsem olyan egyszerű ez, mint azt legelőször gondolná az ember. De egy valami van ami ennél is fontosabb, és az a zene. Ez az, ami nagyot tud ütni ténylegesen, ha az nagyon el van találva.

Ha tisztán szeretnénk látni gondolatainkat, akár nevezzünk ki erre a célra egy külön füzetet, ahova az összes ötletünket és vágyunkat leírhatjuk. Csinálhatunk esetleg egy olyan oldalt is, ahova azokat a zenéket jegyzeteljük, amiket teljesen kizártnak tartunk. Sokkal egyszerűbbnek tűnhet ezzel az apró trükkel az egész feladat.