Kérj

Lagzi DJ

Minden lakodalom elengedhetetlen résztvevője a zenekar, vagy természetesen a Dj. Ez mindenkinek a saját döntése, hogy melyik szolgáltató az, ami neki személy szerint jobban tetszik, de manapság, az esküvői Dj-k nagyon elterjedtek lettek a házasodni vágyók körében

Fontos, hogy megfelelő szolgáltatókat alkalmazzunk a nagy eseményre, hiszen ők azok az emberek, akiken áll vagy bukik az egész. Hallottunk már olyanról, hogy egy adott DJ miatt, teljesen csődbe ment a buli, hiszen rengeteg olyan zenész társaság létezik, akik tudatosan altatják el a násznépet, a mielőbbi távozás reményében.

Az esküvői DJ kiválasztása nagy körültekintést igényel, és talán az egyik legnehezebb feladat is egyben. Mert lehet aznap rossz az idő, esetleg nem úgy sikerül a dekoráció, ahogy szerettük volna, és ne adj isten még a leves is hideg, de tíz év távlatából mégsem erre fogtok majd emlékezni, sokkal inkább arra, hogy milyen volt a hangulat. A DJ szerepe rendkívül fontos, és ha ebben a kérdésben mellényúltok, az a helyszínen már késő bánat. A színvonalas zene és a jó hangulat, képes feledtetni a bosszantó hibázásokat, körülményeket.

Sokan azért választanak lemezlovast, mert lényegesen olcsóbb, mint egy zenekar, emellett nincs akkora helyigénye, ráadásul szinte bármilyen számot le tud játszani, ellenben a zenekarral, amely általában a megszokott és jól betanult repertoárját játssza. Bármilyen esküvőt tervezünk, a Dj kiválasztásnál vegyük figyelembe vendégek igényeit is, végtére is nem csak magunknak rendezzük a lagzit. Amennyiben a vendégek túlnyomó része nem városi környezetből érkezik, esetleg “idősebb” korosztályhoz tartozik, érdemes megfontolni, hogy retro zene legyen a fő fonal.

Sosem szabad bárkit is katalógusból szerződtetni, mindenkit kötelező élőben felkeresni, beszélgetni vele. Előfordulnak olyan Dj‑k, akik például kamu videót készítenek, emiatt élőben sokszor csalódást okozhatnak. Győződjetek meg arról, hogy valóban képesek-e hozni az előzetesen elvárt színvonalat és minőséget. Fontos a kisugárzás, mert az emberek az érzelmeik alapján döntenek, hallgassatok hát a szívetekre, de ne feledjetek egy lényeges dolgot, a majdnem tökéletes az nem a tökéletes.
Mindezeken túl, sok esetben a döntő szempont mégiscsak az ár. Aki nagyon olcsó, az gyanús, aki pedig nagyon drága, az meg sokszor elérhetetlen. Egyébként nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb, ott általában a nevet vagy egy sztárelőadót, esetleg az árba épített reklámköltségeket kell megfizetni. Persze, nincsenek véletlenek, ami az átlagnál drágább, az valószínűleg annyival jobb is. A zenészek kvalitásai mellett nagy különbségek vannak például a hangtechnika minőségében is, az árban például ez is megmutatkozhat.

Ami az Interneten nincs, az nem létezik! Rengeteg esküvői szolgáltató, rengeteg lehetőség, automatikus weboldalak, ahol csak be kell regisztrálni és már dobja is ki a legközelebbi Dj-t, zenészt, cukrászt, ruhakölcsönzőt és persze minden mást is. Az ember győzzön válogatni! Az Internet egy varázslatos dolog, de amennyire jó, annyira vissza is lehet vele élni. Előnye, hogy kényelmes a megrendelő és a szolgáltató számára is. Minden időpontban elérhető, böngészhető, interaktív, a videók és a letölthető zenék segítségével saját magunk alakíthatjuk ki véleményünket. Ha nem tetszik, hát ott van helyette a következő. De ezek mellett mindenképp nagyon fontos, hogy ne alkalmazzunk senkit, addig amíg nem láttunk ténylegesen élőben, hogy mi az amit tud nekünk nyújtani.

Aki fél óra alatt mindent le akar szervezni, az ne is kezdjen hozzá! A pontos tájékozódáshoz szervezéshez több időre lesz szükség. Nem beszélve a telefonálgatásokról, időpont egyeztetésekről, e-mailekről.
Ha megakarjuk kímélni magunkat a rengeteg időveszteségtől, válasszunk mindenképp egy szimpatikus esküvőszervezőt, hiszen ebben az esetben mentesülünk mindenféle szervezéssel kapcsolatos szaladgálástól, egyeztetéstől és egy csomó időt spórolunk meg magunknak. A szervező általában részletes tervet készít, jól bejáratott kapcsolatai vannak, segít úgy a helyszín, mint az egyes szolgáltatók kiválasztásában. Egy jó esküvőszervezőnek tele van a naptára nemcsak megrendelésekkel, de szolgáltatókkal is; meg tudja ítélni, az igényeknek megfelelő további lehetőségeket is.

Ha több korosztályból áll a násznép, egyértelműen mindenki szeretné, hogy az idősebbek is jól érezzék magukat, de a fiatalok se unatkozzanak. A kiválasztott Dj-nek ezt tudni kell, és tudatosan kell felépítenie a műsorrendjét. Éjfél előtt, menyasszonytáncig, amíg az idősebb korosztály is jelen van, érdemes tekintettel lenni rájuk és olyan dalokat választani, melyeket mindenki ismer. Ahogy haladunk előre az éjszakában, egyre jobban a modern és mai dalok kerüljenek előtérbe, majd hajnalban elhangozhatnak a legnagyobb slágerek is igény szerint.

Fontos a kölcsönös szimpátia és a rugalmasság. Előfordul, hogy egy esküvőn nem várt helyzetek alakulnak ki, például felborul a program, ilyenkor jól jön egy rugalmas DJ, aki kisegíti az ifjú párt. Fontos, hogy a választott szolgáltató alkalmazkodjon az esküvő forgatókönyvéhez és ne fordítva. Válasszunk olyan embert, aki vállalja a legalább a 90 perc folyamatos előadást, szünet nélkül.